Oblast produkce: Severně od Bari - Contrada Schinosa - Trani, 70 m a.s.l.
Odrůda hroznů: 60% Primitivo, 40% Syrah
Vinifikace: hrozny se sklízejí během prvního týdne září. Macerace a fermentace probíhají při nízké teplotě, cca posledních 15 dní.
Upřesnění: po několika dnech zrání v cementových kádích víno odpočívá v 35 hektolitrových sudech vyrobených z dubu Slavonia po dobu 6–8 měsíců, pak je před uvedením na trh rafinováno v lahvi.
POZNÁMKY K ÚPRAVĚ: rudě červená barva s jemnými fialovými odstíny. Kytice je intenzivní a vytrvalá s náznaky zralého ovoce a koření. Velmi elegantní a měkké, toto víno je perfektní s pečeným červeným masem a vyzrálými sýry.
Servírovací teplota: 18 ° C
Suché víno
Minimální odběr jeden karton 6 ks.
Cena za karton